Ahad, Disember 20, 2009

BenGkEL PeMaNtaPan HaLa TUJu PRU


Salam wbt...


Bengkel ini diadakan bertujuan untuk membincangkan hala tuju PRU untuk masa akan datang dari segi pengurusan program dan pelaksnaannya...bengkel yang diarahkan oleh cik Wani kita ni telah diadakan dengan jayanya selama 2 hari bermula pada 21 Nov bertempat di Bilik Mesyuarat Utama FSU USIM.Puan Reen telah memulakan sesi taklimat pada pagi tersebut dan diikuti oleh perbincangan dan pembentangan oleh ketua2 setiap biro tentang perancangan mereka untuk masa hadapan...paling menyeronokkan keesokan arinya pula diikuti dengan aktiviti di luar kampus..nak tau kat ner???kami konvoi dengan bas Sidek Canopy ke Teluk Kemang, Port Dickson...hehe..best sangat2...
Secara keseluruhannya, objektif bengkel ini diadakan dapat dicapai & penglibatan ahli pru juga amat memberangsangkan..dengan berkhirnya bengkel ini, maka berakhirlah prgram untuk semester ini dan kita akan berjumpa lagi pada semester hadapan...selamat bercuti pada semua...hehe
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

MeLATiH LidAH LaNTAnG BiCARa

Hebat kan tajuknya??...hehe…begitu jugalah sehebat programnya yang diketuai oleh cik Syamila King kita ni..program yang telah banyak kali ditukar tarikhnya ekoran masalah yang tidak dapat dielakkan ini telah diadakan pada 16 Oktober 2009 (Jumaat) bertempat di DKF 1.2 FKP pada jam 3 petang.
Proramgini mendapat sambutan yang cukup memberangsangkan dan terdapat banyak pelajar yang memberikan respon positif. Program ini mencapai objektifnya iaitu dengan memberi pendedahan kepada para peserta mengenai cara bercakap di khalayak ramai selain berkongsi maklumat mengenai public speaking oleh penceramah jemputan. Selain itu, pihak urusetia juga telah menjemput fasilitator dari kalangan individu iaitu mahasiswa/wi USIM yang lantang bercakap di khalayak ramai dan peserta telah dibahagikan kepada kelompok kecil untuk sesi LDK.
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

WACANA REmAJa & SeMiNaR SeRoNOkNyA BerPERSAtUAn

Ini adalah program 2 in 1…hehee…dapt manfaat untuk 2 program sekaligus. Bagus kan??...by the way, program yang bertujuan memberi sedikit sebanyak input kepada peserta tentang kelebihan berpersatuan ini telah dianjurakn oleh biro motivasi PRU. Ceramah disampaikan oleh Saudara Razlan Ahmad yang merupakan ahli PRU sendiri.Program ni sebenarnya joint venture di antara PRU dengan MPP USIM bersempena dengan Karnival Mahasiswa (KARSIS).
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

“I’M THE BEST OF THE BEST SPEAKERS”

Are you the best speaker??...hehe…if you think you are, so it’s you…program ni memang best dengan menampilkan Abang Akmal (ahli kumpulan nasyid Instinct) sebagai penceramahnya..telah diadakan pada 12 September 2009 bertempat di FSU. Meskipun bilangan peserta yang kurang memberangsangkan, tapi bak kata pengarahnya Kak Jud, program ni dapat capai objektifnya jika dikira dari sudut kualiti dan bukan kuantiti..betul3….overall para peserta dapat la sedikit sebanyak input tentang tip2 untuk menjadi best speaker dan juga tidak merasa gugup berhadapan khalayak ramai…syabas semua..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

MaJliS InTeRAkSI DiRi (MIDI)

Emm…program ape pulak ni ek??..hehe..MIDI ini adalah salah satu program yang diadakan dalam usaha untuk mewujudkan satu medium untuk berinteraksi dan juga membuka minda di kalangan ahli PRU demi meningkatkan kualiti dan juga kredibilti ahli.Justeru, di ataas tujuan inilah,cik Putri kita ni telah diberi tugas untuk menguruskan majlis ini dibantu oleh ajknya.
Diadakan pada jam 3 petang bertempat di Galeri HEP (x pernah dibuat orang..hehe)…majlis telah dimulakan dengan slot Tadarrus Al-Quran yang diketuai oleh Pengerusi kami…kemudian diteruskan dengan sesi bersama Puan Reen..majlis berakhir selepas sesi berbuka puasa beramai-ramai (bestnyer…nasi tomato)…dapat cenderahati lagi…terima kasih pada semua yang menjayakan program ini…
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

BeNGkeL PenGURruSAn SEtiAUsaHA & SisTEM pEngfaiLan

Seterusnya…antara program yang dianjurkan pada bulan Ramadhan baru-baru ni ialah Bengkel Pengurusan Setiausah & Sistem Pengfailan yang dikendalikan oleh biro pembangunan & latihan dalam PRU. Diadakan pada hari Sabtu bertempat di Bilik Mesyuarat Utama HEP, seramai 20 orang peserta telah menyertai bengkel ini dan urusetianya hanyalah seramai 5 orang (Saha, Ana, Wani, Faiz & Khairi)…
Melibatkan penceramah iaitu pegawai HEP sendiri (En. Muin Yahaya), bengkel ini telah berjaya mencapai objektif penganjurannya iaitu untuk memberi pendedahan kepada peserta tentang tugas-tugas setiausaha selain cara-cara yang betul dalm pengurusan sistem pengfailan.
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

BeNgkel PeNGaCarAaN MaJLis

Berminat untuk menjadi pengacara majlis??...bengkel ini memberi peluang kepada sesiapa yang berminat untuk mempelajari teknik-teknik yang betul untuk menjadi seorang pengacara majlis. Menampilkan Encik Hasni Zulkiflee sebagai penceramahnya, bengkel ini diadakan di Bilik Mesyuarat Utama FSU dengan bilangan peserta yang dihadkan kepada 30 orang sahaja.
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

PeMiLiHaN aHLi BaRU PRU seSi 09/10Alhamdulillah…akhirnya PRU da dapat junior-junior yang akan bersama-sama menggalas segala tanggungjawab yang diamanahkan. Pada tarikh yang sama dengan program Menuju Puncak iaitu pada 25 Julai 2009 PRU telah mengadakan sesi pemilihan ahli baru setelah hampir 2 tahun tidak membuat sebarang pengambilan baru.
Seramai lebih kurang 300 orang pelajar da menghantar borang…fuh..ramai tu..tapi yang dicari cuma dalam lingkungan 60 orang yang akan ditapis oleh kaunselor-kaunselor( susah-susah)….dan setelah ditemuduga oleh kaunselor, hanya 35 orang sahaja yang berjaya menjadi ahli PRU secara rasminya..pada yang tak berjaya cuba lagi pada sesi pemilihan yang akan datang dan pada yang berjaya selamat menempuh segala cabaran yang bakal mendatang…good luck!!....Alhamdulillah…akhirnya PRU da dapat junior-junior yang akan bersama-sama menggalas segala tanggungjawab yang diamanahkan. Pada tarikh yang sama dengan program Menuju Puncak iaitu pada 25 Julai 2009 PRU telah mengadakan sesi pemilihan ahli baru setelah hampir 2 tahun tidak membuat sebarang pengambilan baru.
Seramai lebih kurang 300 orang pelajar da menghantar borang…fuh..ramai tu..tapi yang dicari cuma dalam lingkungan 60 orang yang akan ditapis oleh kaunselor-kaunselor( susah-susah)….dan setelah ditemuduga oleh kaunselor, hanya 35 orang sahaja yang berjaya menjadi ahli PRU secara rasminya..pada yang tak berjaya cuba lagi pada sesi pemilihan yang akan datang dan pada yang berjaya selamat menempuh segala cabaran yang bakal mendatang…good luck!!....
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

MeNuju PunCaK SeSi 3

Melalui biro akademik, PRU dengan kerjasama Unit Kaunseling & Pembangunan Sahsiah (UKPS) telah menganjurkan program motivasi Menuju Puncak Sesi 3 yang dianjurkan khusus untuk membantu para peserta (mahasiswa USIM) dalam teknik pengurusan masa, teknik bijak belajar, cara pengiraan PNGK dan lain-lain lagi.
Program ini telah diadakan pada 24, 25 & 26 Julai 2009 bertempat di Kem Sendayu Event,Gombak. Manakala bilangan peserta adalah seramai 28 orang dengan urusetia seramai 10 orang. Walaupun bilangan peserta adalah kurang dari sasaran iaitu seramai 40 orang, namun objektif utama program masih dapat dicapai.
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed