Khamis, Januari 21, 2016

JOM KERJA JELAJAH FAKULTI FST


Jom Kerja pada kali ini telah menjelajah Fakulti Sains dan Teknologi (FST). Program bertemakan "Start Here And Go Anywhere" ini dilakukan bagi memberi peluang kepada rakan-rakan Fakulti Sains dan Teknologi terutamanya pelajar Tahun 4 mengenai pendedahan awal dan persediaan dalam menempuh bidang kerjaya selepas bergraduasi.
Program yang dijalankan selama separuh hari ini meliputi beberapa slot, antaranya:
-Penyediaan Resume
-Persediaan Temuduga
-Role Play Temuduga
-Bidang Kerja Bergaji Tinggi


Pembimbing Rakan Universiti mengucapkan TAHNIAH dan selamat maju jaya dalam persediaan menempuh alam pekerjaan di masa hadapan.


-Kami Prihatin-
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

KEM BESTARI SOLAT SK CYBERJAYA 2015Seramai 41 Pembimbing, Kelab Pembimbing Rakan Universiti (PRU) telah dijemput sebagai Fasilitator bagi Program Kem Bestari Solat anjuran SK Cyberjaya di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin.

Ketua Fasilitator, Nasrullah Mat Isa berkata, Pembimbing Rakan Universiti berhasrat untuk membawa elemen bimbingan universiti kepada masyarakat terutama kepada kanak-kanak sekolah sebagai medium pengaruh yang baik kepada masyarakat luar. "Mahasiswa turut menyumbang kepakaran khas Pembimbing melalui modul aktiviti yang dijalankan".


Ahli Pembimbing Rakan Universiti mengangkat konsep pendekatan bimbingan secara psikologi dan kaunseling dalam memberi pendidikan kepada masyarakat luar mengikut tahap pendekatan yang berbeza tetapi berkesan.


 
-Kami Prihatin-
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed