Jumaat, Mei 06, 2011

Serikanlah Wajahmu dengan Senyuman=)Assalamualaikum buat warga pembaca sekalian.

Hari ini kami ingin kongsikan dengan rakan-rakan berkenaan dengan senyum.
Pernahkah anda tersenyum?Sukakah anda utuk tersenyum?
Dan tahukah anda bahawa senyum ini sangat banyak khasiatnya!

Tidak percaya?

Berikut merupakan perkara-perkara yang berka
itan dengan senyum.

~SENYUMAN MEMBUAT KITA MENARIK
Senyuman merupakan salah satu faktor tarikan seseorang manusia.Secara fitrahnya, kita akan lebih selesa untuk melihat wajah seseorang yang tersenyum. Senyuman mampu menarik orang untuk mendekati kita berbanding kemuraman yang membuatkan manusia di sekeliling menjauhkan diri mereka daripada kita.

~SENYUMAN MAMPU MENSTABILKAN EMOSI KITA.
Pada masa akan datang, sekiranya anda berasa tertekan, cubalah untuk mengukirkan senyuman. Ada kemungkinan besar peluang untuk merubah mood anda tinggi.Senyuman mampu mempengaruhi badan kita untuk menstabilkan emosi dan keadaan kita.

~SENYUMAN BOLEH BERJANGKIT
Ketika anda tersenyum, anda telah merubah keadaan sekeliling kepada keceriaan. Rakan-rakan di sekeliling anda pasti akan turut gembira dan tersenyum bersama-sama anda.

~SENYUMAN MENGHILANGKAN STRESS
Stress boleh terpancar melalui raut wajah anda. Melalui senyuman, anda secara perlahan-perlahan mengurangkan stress dan keserabutan yang merajai diri anda seterusnya membuatkan anda bertindak segera untuk menangani permasalahan yang anda hadapi.

~SENYUMAN MENINGKATKAN SISTEM PERTAHANAN BADAN ANDA
Senyuman membuatkan sistem pertahanan dalam tubuh anda berfungsi dengan lebih baik. Hal ini kerana pada masa itu anda lebih rileks. Senyuman juga mengurangkan kebarangkalian untuk mendapat selesema.

~SENYUMAN MERENDAHKAN TEKANAN DARAH
Jika anda mempunyai monitor tekanan darah di rumah,duduk selama beberapa minit, ambil bacaan. Kemudian tersenyum sebentar dan mengambil bacaan yang lain saat masih tersenyum. Adakah anda akan melihat perbezaan?

~SENYUMAN MEMBUATKAN ANDA KELIHATAN LEBIH MUDA
Percayakah anda jika senyuman itu membuatkan anda kelihatan lebih muda?Semestinya kerana otot-otot anda kurang digunakan dan tidak menampakkan kerutan di wajah anda sehingga ada yang tersilap menelah umur sebenar anda!

~SENYUMAN MEMBUATKAN ANDA KELIHATAN BERJAYA
Senyuman menanpakkan wajah keyakinan, optimis, dan tidak bersemangat. Cubalah untuk tersenyum sewaktu anda berjumpa dengan rakan-rakan anda atau lebih baik sewaktu sesi temuduga dan anda akan melihat kelainan pandangan dan persepsi mereka terhadap anda.

~SENYUMAN MEMBANTU ANDA UNTUK MENJADI SEORANG YANG POSITIF
Cubalah senyum sambil fikirkan perkara yang negatif. Anda akan dapati ia amat susah sekali untuk berfikir tentang itu. Semasa senyum, tubuh anda menghantar mesej kepada anda bahawa "Hidup itu bagus!"Jadi, secara tidak langsung tekanan anda sedikit demi sedikit akan beransur hilang.=)

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed