Khamis, Ogos 30, 2012

Selamat datang ke USIMSelamat datang kepada pelajar baru Ijazah Sarjana Muda ke USIM, Tahniah kerana telah membuat pilihan yang bijak dengan memilih USIM sebagai destinasi seterusnya untuk melanjutkan pengajian.
Kami amat mengalu-alukan kedatangan anda.

Semoga anda berjaya menggapai cita-cita anda.

"Kami Prihatin"
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Selamat menyambut ulang tahun kemerdekaan ke - 55


Bersamalah kita menyambut ulang tahun kemerdekaan dengan penuh kesyukuran dengan memahami dan menghayati erti sebenar sebuah kemerdekaan setelah kita bebas daripada dijajah. Namun begitu persoalan yang timbul kini adakah kita benar-benar sudah bebas daripada penjajahan? melihat kepada situasi yang berlaku di negara kita pada hari ini, kita sebenarnya masih lagi dijajah dari sudut pemikiran dan budaya.Anak-anak muda pada hari ini sering mengamalkan budaya barat yang meresap dalam diri mereka melalui Media Massa yang wujud pada hari ini.
Oleh itu bersempena ulang tahun kemerdekaan ke -55 marilah sama-sama kita berusaha untuk membebaskan diri kita daripada pelbagai bentuk penjajahan  semampunya bagi melahirkan Modal Insan yang berakhlak mulia dan memastikan kestabilan negara terpelihara demi merealisasikan impian generasi akan datang.

Salam kemerdekaan ke - 55

Semoga negara kita terus aman dan makmur.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed